Артиљерци погодили укус жирија

Јуче је у Вакупу одржан „Најбољи котлић Вакупа”, својеврсно такмичење у кувању гулаша. У опуштеној и веселој атмосфери, тик поред моста на левој обали Моравице, окупило се 11 екипа. Занимљив је податак да су екипе углавном чинили мушкарци, а у жирију је било пет жена које су имале не баш лак задатак да изаберу три најбоља гулаша.

Укус жирија најпрецизније су погодили „Артиљерци”, екипа састављена од припадника нишке Мешовите артиљеријске бригаде. Награђени су пехаром и котлићем. Друга је екипа „Лека” из Ниша, а трећа „Мераклије 3” из Алексинца.Обе екипе награђене су пехарима.

‒ Трећа је година како се такмичимо у Вакупу, каже каптен победничке екипе Иван Ранчић. ‒ Срећни смо због победе, пуни емоција, презадовољни… Нимало се нисмо надали победи. До последњег момента је била велика неизвесност, али када су саопштили резултате, емоције су превладале ‒ вели Ранчић.

Осим гулаша, посетиоци су могли да пробају и белмуж који су припремали гости из сврљишког села Плужине са којима Вакупчани већ дуже време успешно сарађују на спортском пољу. Са гостима из Плужине били су и народни посланик Милија Милетић и председница Скупштине општине Сврљиг Татјана Лазаревић.

„Најбољи котлић Вакупа” шести пут заредом, организовала је Месна заједница. Покровитељ такмичења био је Спортско – рекреативни ценар Алексинац (СРЦА).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =