Aleksinčani stalni posetioci Sajma sporta

Sportisti i sportski radnici, njih čerdesetak, okupljeni oko Sportskog saveza opštine Aleksinac i Saveza za školski sport aleksinačke opštine, posetili su tokom vikenda osmi po redu međunarodni Sajam sporta u Beogradu.

U halama 1 i 1A Beogradskog sajma u više od 30 aktivacionih zona oni su mogli da se upoznaju brojnim sportovima, ali da se oprobaju u nekima od njih. Na ovoj sajamskoj priredbi, čiji je slogan bio „Sajam sporta spaja sve(t)ˮ, bilo je prisutno dosta vrhunskih sportista, proslavljenih asova, sportskih radnika i ljubitelja sporta.

U popodnevnim satima Aleksinčani su posetili velelepni stadion Fudbalskog kluba Voždovac, koji je izgrađen na 35 metara iznad zemlje, na vrhu šoping mola Stadion. Na ovom stadionu, koji je najviši u Evropi, Aleksinčani su pratili utakmicu 17. kola Super lige između Voždovca i Proletera iz Novog Sada.


‒ Veoma mi je drago što je ovogodišnji Sajam sporta oborio rekord po broju učesnika, ali i po broju posetilaca. Najvažnije je da je cilj postignut – deca su se družila, zabavljala i upoznala sa svojim idolima i nekim ne tako poznatim sportovima, oprobala u novim veštinama. Glavna svrha ove velike manifestacije je, što uvek ističem, da što više dece zavoli sport i da se uključi u sistem sporta ‒ istakao je ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić.


Sajam sporta je organizovao Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + twelve =