Алексинчани стални посетиоци Сајма спорта

Спортисти и спортски радници, њих чердесетак, окупљени око Спортског савеза општине Алексинац и Савеза за школски спорт алексиначке општине, посетили су током викенда осми по реду међународни Сајам спорта у Београду.

У халама 1 и 1А Београдског сајма у више од 30 активационих зона они су могли да се упознају бројним спортовима, али да се опробају у некима од њих. На овој сајамској приредби, чији је слоган био „Сајам спорта спаја све(т)ˮ, било је присутно доста врхунских спортиста, прослављених асова, спортских радника и љубитеља спорта.

У поподневним сатима Алексинчани су посетили велелепни стадион Фудбалског клуба Вождовац, који је изграђен на 35 метара изнад земље, на врху шопинг мола Стадион. На овом стадиону, који је највиши у Европи, Алексинчани су пратили утакмицу 17. кола Супер лиге између Вождовца и Пролетера из Новог Сада.


‒ Веома ми је драго што је овогодишњи Сајам спорта оборио рекорд по броју учесника, али и по броју посетилаца. Најважније је да је циљ постигнут – деца су се дружила, забављала и упознала са својим идолима и неким не тако познатим спортовима, опробала у новим вештинама. Главна сврха ове велике манифестације је, што увек истичем, да што више деце заволи спорт и да се укључи у систем спорта ‒ истакао је министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић.


Сајам спорта је организовао Спортски савез Србије под покровитељством Министарства омладине и спорта.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =