Aleksinčani „paliˮ zbog heroina u Švajcarskoj

Policijska uprava u Nišu u današnjem saopštenju za medije saopštila je više detalja o akciji hapšenja osumnjičenih za prodaju heroina u Švajcarskoj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, u nastavku međunarodne akcije sa policijom Švajcarske Konfederacije uhapsili su I. S. (1982), iz okoline Aleksinca, osumnjičenog da je organizovao kriminalnu grupu koja je na teritoriji Sent Galena prodavala heroin. Kako se sumnja, on je vrbovao četiri osobe iz okoline Aleksinca da odlaze u Švajcarsku i prodaju heroin uživaocima u Sent Galenu, stoji u jutros objavljenom policijskom saopštenju.

Policija je, osim I.S, u okolini Aleksinca uhapsila dvojicu pripadnika organizovane kriminalne grupe V. A. (1991) i L.R.(1987). Policija je pretresom stana V. A. zaplenila oko 425 grama marihuane, vagicu sa tragovima opojnih droga i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

U martu 2017. godine u Sent Galenu uhapšeni D.Đ.(1991) i F.P. (1985), kod kojih je tada pronađeno 1,6 kilograma heroina, 970 grama paracetamola i dve vagice sa tragovima opojnih droga. Sumnja se da su njih četvorica, po instrukcijama I. S, u Sent Galenu skladištili, razmeravali, paketirali i prodavali heroin.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičenima I.S, V. A. i L. R. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio im je pritvor do 30 dana.

Zbog istog krivičnog dela, D.Đ.(1991) i F.P.(1985) su pravosnažno osuđeni u Švajcarskoj, stoji u saopštenju Policijske uprave Niš.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × two =