Sajam poljoprivrede

Aleksinčani na prvom poljoprivrednom sajmu u Beogradu

U Beogradu je juče otvoren Agro Belgrade 2020, prvi Međunarodni sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva, svojevrsna kombinacija izložbenog sajma i konferencije.

Zahvaljujući angažovanju Centra za regionalni razvoj DARS iz Aleksinca i Udruženja „Jagoda” iz Gredetina, koji su obezbedili besplatne ulaznice i prevoz, ovu sajamsku priredbu posetili su i poljoprivednici sa područja aleksinačke opštine, njih tridesetak.

Mića Milojević ̶ Moji utisci su stvarno prelepi ̶ kaže za naš portal predsednik DARS-a Mića Milojević. ̶ Sajam je imao veoma bogatu ponudu. Bilo je za svakoga da nešto vidi, da nešto nauči i sazna nešto novo, što je svakako i pravi kvalitet ove manifestacije. Posebno mi je zadovoljstvo što su ljudi koji su sa nama došli na sajam, izuzetno zadovoljni. Mnogo toga je ostavilo jak utisak na mene, počev od nove mehanizacije, preko novih proizvoda i izuzetnih tehnologija koje su se pojavile u poljoprivredi ̶ navodi naš sagovornik. 

Sajamskom ponudom, posebno mašinama za preradu voća i povrća, počev od sušenja i hlađenja, pa do finalnog proizvoda, zadovoljan je i prof. dr Dragoslav Cvetković iz Porodina:

prof. dr Dragoslav Cvetković ̶ Dopada mi se što ima dosta stvari koje su izložene i za mala poljoprivredna domaćinstva, a ne samo za gigante. Jak utisak na mene su ostavile određene mašine za preradu voća i povrća do finalnog proizvoda i njih može da priušti svaki poljoprivredni proizvođač koji hoće malo više da radi i da bolje plasira svoje proizvode na tržištu ̶ ističe prof. dr Cvetković. 

Na sajmu, koji je, inače, okupio preko 500 izlagača, bio je Časlav Petrović iz Malog Drenovca, koji se voćarstvom bavi više od dve decenije i pod voćem ima šest i po hektara, mahom šljiva i kupina, a ima i trešanja, višanja, oraha, vinove loze i kruške viljamovke.

Časlav Petrović ̶ Redovni sam posetilac ovakvih sajmova. Novosadski sajam ne propuštam, a što se tiče ovog sajma danas, ja sam oduševljen, da ne kažem i impresioniran. Sviđa mi se što su se pojavila poljoprivredna gazdinstva sa svojim prirodnim proizvodima kao što je med, ajvar, kačkavalj ̶ veli Petrović. 

Međunarodni sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva završava se sutra.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 5 =