Sajam poljoprivrede

Алексинчани на првом пољопривредном сајму у Београду

У Београду је јуче отворен Agro Belgrade 2020, први Међународни сајам воћарства, виноградарства и повртарства, својеврсна комбинација изложбеног сајма и конференције.

Захваљујући ангажовању Центра за регионални развој ДАРС из Алексинца и Удружења „Јагода” из Гредетина, који су обезбедили бесплатне улазнице и превоз, ову сајамску приредбу посетили су и пољоприведници са подручја алексиначке општине, њих тридесетак.

Mića Milojević ̶ Моји утисци су стварно прелепи ̶ каже за наш портал председник ДАРС-а Мића Милојевић. ̶ Сајам је имао веома богату понуду. Било је за свакога да нешто види, да нешто научи и сазна нешто ново, што је свакако и прави квалитет ове манифестације. Посебно ми је задовољство што су људи који су са нама дошли на сајам, изузетно задовољни. Много тога је оставило јак утисак на мене, почев од нове механизације, преко нових производа и изузетних технологија које су се појавиле у пољопривреди ̶ наводи наш саговорник. 

Сајамском понудом, посебно машинама за прераду воћа и поврћа, почев од сушења и хлађења, па до финалног производа, задовољан је и проф. др Драгослав Цветковић из Породина:

prof. dr Dragoslav Cvetković ̶ Допада ми се што има доста ствари које су изложене и за мала пољопривредна домаћинства, а не само за гиганте. Јак утисак на мене су оставиле одређене машине за прераду воћа и поврћа до финалног производа и њих може да приушти сваки пољопривредни произвођач који хоће мало више да ради и да боље пласира своје производе на тржишту ̶ истиче проф. др Цветковић. 

На сајму, који је, иначе, окупио преко 500 излагача, био је Часлав Петровић из Малог Дреновца, који се воћарством бави више од две деценије и под воћем има шест и по хектара, махом шљива и купина, а има и трешања, вишања, ораха, винове лозе и крушке виљамовке.

Časlav Petrović ̶ Редовни сам посетилац оваквих сајмова. Новосадски сајам не пропуштам, а што се тиче овог сајма данас, ја сам одушевљен, да не кажем и импресиониран. Свиђа ми се што су се појавила пољопривредна газдинства са својим природним производима као што је мед, ајвар, качкаваљ ̶ вели Петровић. 

Међународни сајам воћарства, виноградарства и повртарства завршава се сутра.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + one =