Aleksinačka humanost na delu

Aleksinčani su danas još jednom pokazali svoju humanost, pa je tokom redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi koju je sproveo Crveni krst Aleksinac u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša prikupljeno 45 jedinica krvi.

Organizatori ovih akcija poručuju da svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da u narednom periodu odlažu zbog situacije sa korona virusom. U cilju sprečavanja prenošenja Covid-19 infekcije oni su za davaoce krvi implementirali dodatne mere kako bi obezbedili dovoljne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje.

− Za sada su zalihe stabilne što se tiče našeg zavoda u Nišu, a što se tiče korone jeste da imamo malo manji broj davalaca ali za sada smo zadovoljni. Što se tiče ovih aktuelnih vakcina za Kovid-19 sve osobe koje su revakcinisane i ako se osećaju dobro mogu da daju krv, osim ruske i Astrazeneka vakcine za koje je potrebno dve nedelje rok čekanja posle revakcinacije − rekao je dr Petar Stojanović iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Svi koji su propustili današnju, mogu da se odazovu narednoj akciji koja će biti organizovana krajem meseca

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − 10 =