Kružni tok Aleksinac

Aleksinac dobija dva kružna toka?

Po svemu sudeći u najavi je izgradnja dva kružna toka u Aleksincu, što mnogi vozači sa nestrpljenjem iščekuju. Jedan bi trebalo da bude kod „Gramerovog” pogona prekoputa Žandarmerije, a drugi na raskrsnici kod stare autobuske stanice. Ovo je, između ostalog, bila tema današnje sednice lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja. Doneta je odluka da se pristupi izradi planske dokumentacije, što je tek prvi korak u realizaciji ideje.

Prvi kružni tokovi koje će dobiti Aleksinac, po rečima vozača, doprineće rasterećenju saobraćaja i povećanju stepena bezbednosti, posebno kada je reč o raskrsnici kod stare autobuske gde neretko, najčešće vikendom, dolazi do zastoja.

Savet za bezbednost

Izrada planske dokumentacije za kružne tokove uvrštena je u izmene programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja u opštini Aleksinac, koje su usvojene na današnjoj sednici.

U izmenjenom programu, koji će biti razmatran i na sednici Opštinskog veća, predviđeno je i uređenje zona škola u Rutevcu i Nozrini, kao i izrada projekta za uređenje zona škole „Ljupče Nikolić” u Aleksincu i njenog isturenog odeljenja u Kraljevu.

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja razmatrali su i zahteve za dodelu besplatnih auto-sedišta. Podneta su 32 zahteva, od kojih tri podnosioca ne ispunjavaju uslove, a jedan zahtev je stigao nakon utvrđenog roka. Uskoro se očekuje raspisivanje novog konkursa za dodelu auto-sedišta.
Odlučeno je i da se jedno auto-sedište donira Centru za socijalni rad u Aleksincu.

 

8 komentara

 1. Keuzni tok je potreban na raskrsnuci prema Al. rudniku izmedju ulica Tihomira Djordjevica i tkzv starog auto-puta kod Biskijeve garaze, sada Dojcinoviceve.

 2. Mogli biste da ulozite novac u novoj fasadi u ulici knjaza milosa, tacnije u pesackoj zoni koja je u izgradnji, jer centar je lep, ali bio bi jos lepsi kada bi se sljam ovih starih zgrada popravio.

 3. Kruzni tok je potreban u ulici Tihomira Djordjevica kod restorana Iskra na periferiji grada.
  Izgradnjom kruznog toka nadam se da bi ste uredili postojece ostrvo ruglo na ulaz u grad.Smatram da su suvisna dva na kratkom rastojanju od jednog do drugog. Jedan kruzni tok u grad a jedan na Al. Rudnik tj kod Iskre.
  A u ulici Tihomira Djordjevica dva tri lezeca policajca na periferiji grada.Oni sluze da uspore vozace koji nece davoze polako vec voze kao da se trkaju i preticu jedan
  drugog.

 4. Napravite i autobuska stajališta na ulazu u Grammer-u na Rudniku. U 14h i 22h kada radnici završe smenu 3 autobusa stanu na sred puta kako bi pokupili putnike i napravi se zastoj do Alposa. Ovo nisam video nigde samo kod nas i niko ništa ne preduzima sramota

 5. Zašto izmišljate toplu vodu kada kao takva izlazi tj. izvire iz zemlje…serete kao foke!
  Hvala lokalnom Savetu za bezbednost saobraćaja što konačno posle tačno 40 (četrdeset) godina iznosi u javnost plansku dokumentaciju, koja postoji još od tada a za koju je najviše zaslužan Branko Petrović tadašnji saobraćajni inspektor a kasnije vlasnik prve privatne auto škole u Aleksincu….
  Naučite već jednom da uradite nešto prvi a ne da prepisujete i objavljujete tuđe radove u svoje ime…
  Unapred zahvalan na razumevanju!
  P.S. vaš verni obožavalac💋

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − one =