Житковчани стартовали победом

Претпрошле недеље фудбалери житковачке Мораве почели су припреме за пролећни део првенства, а прекјуче су одиграли и прву контролну утакмицу.

Фудбалери Мораве забележили су прву победу у оквиру припрема за  наставак првенства Зоне Центар. Они су у недељу на свом стадиону у Житковцу са 2:1 победили Светлост, зонаша из Бадњевца код Житорађе. Морава је повела, гости су поравнали резултат, да би Житковчани у финишу првог полувремена опет дошли до предности али и, како се испостваило, до победе, јер су мреже у другом полувремену мировале. Голове за Мораву постигли с у Михајло Цветковић и Александар Косовац.

Морава је, иначе, припреме почела 1. фебуара. Изабран је нови председник клуба, то је Мирослав Поповић, а претходни председник Бојан Николић остао је члан Управног одбора. На челу стручног штаба и даље је Предраг Ђорђевић, док су тренери Оливер Стефановић и Зоран Младеновић.

У клуб су дошла четворица нових играча: Богдан Чудић и Миљан Земљак, обојица из алексиначког ОФК Напретка 1929, Роберт Николић је пристигао из италијанске Вићенце и Димитрије Јовановски из кинеског Гвангжуа.

Из Мораве су отишла петорица играча: Антонио Додић је отишао у Белу Паланку, Михајло Величковић и Душан Стојиљковић у Синђелић, Владимир Станишић је нови члан ОФК Рутевца, а Илија Младеновић нишког Реала.

У пролећном делу шампионата стручни штаб житковачког зонаша моћи ће да рачуна на 23 играча. То су: Богдан Чудић, Мартин Ристић, Александар Косовац, Ненад Марјановић, Димитрије Раденковић, Драган Симић, Братислав Новковић, Слободан Јанковић, Душан Стојановић, Марко Петровић, Ђорђе Јанковић, Михајло Цветковић, Филип Нешић, Миљан Земљак, Иван Младеновић, Лука Ристић, Милош Цветковић, Дарко Стоиљковић, Милан Маринковић, Роберт Никовић, Сава Стефановић, Александар Ристић и Димитрије Јовановски.

Јесењи део првенства Морава је завршила на шестом месту са 24 бода.

Фотографије: Оливер Стефановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − six =