Зипо фест обележиле необичне представе

Четврто вече четвтог ЗИПО феста обележила је једна мало необична представа. Најмлађа алексиначка публика, а и присутни родитељи остали су затечени представом која је много рекла, али без речи.

Представу Пулс театра из Лазаревца „Сребрни цар” малишани су нетремице гледали, а неки исувише мали за ову представу се  повремено уплашили. Међутим, представу у којој није било текста, већ само одлична глума подпомогнута савршеним маскама, сценским покретом и необичном сценграфијом малишанима је представила бајку са примесама словенске митологије. Многи одрасли су се током представе бојали да малишани неће разумети представу, али коментари током и након наступа Лазаревчана су их демантовали. Машта малишана је “одрадила посао” и они су скоро све схватили шта им поручују глумци својом игром.

Петог, последњег дана фестивала, малишани су одгледали представу „Бела грива” у извођењу Позоришта лутака „Пинокио” из Београда. 

Публика је овом приликом могла да погледа причу о дивљем коњу, усамљенику којем је за галопирање потребно бескрајно пространство. Поносни витез са сопственом вољом и законима, постаје плен за људе, који не поштују његову слободу већ желе да њим владају. Фолко, дечак који одраста у сличним условима као коњ, једини у њему види пријатеља. Љубав између малог рибара и разузданог коња прераста у њихову заједничку борбу за слободом, коју на крају плаћају животом.

Према реакцији и коментарима публике након одиграног позоришног комада, ово је била једна од најбољих представа током фестивала.

Фотографије са представе “Бела грива” забележио Бојан Видановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 1 =