Збогом, короно и са страница нашег сајта

Један број наших суграђана прошле године у ово време је имао проблеме са вирусом корона, па чак и на плажама неких од мора где су боравили. Сада, на основу статистичких података може се рећи да је ковид-19 у облику каквог смо га познавали далека прошлост, или пак да је на „дебелом” одмору.

У протеклих 19 дана у алексиначким здравственим установама није евидентиран ни један случај новог оболевања од ове болести. У том периоду тестирано је само 13 пацијената који су имали сличне симптоме као код ковида-19, али су били негативни, односно није забележено присуство вируса. Последњи случај оболевања забележен је у нашој општини 23. јуна, и то само једна особа.

И на званичном сајту КОВИД 19 Министарства здравља последња објава је 6. јула где стоји да је у последњих седам дана тестирано 6.488 пацијената и да код ниједног није откривено присуство вируса и тренутно нема хоспитализованих особа. Ова институција је најавила нови седмодневни преглед за сутра, 13. јул. Надамо се да ће подаци бити слични.

Већ дуже време, пар месеци број новооболелих је био једноцифрен, обично једно до три лица. Тако да нема разлога да Вас више информишемо о овом вирусу, и надамо се да неће бити потребе ни на јесен. У нади да нам опет природа или „зли људи” неће опет послати нешто слично што смо преживљавали у протекле две и по године.

Очито де је пријатније ово лето, од прошлог. Остаје само нада да ће неко од светских и домаћих званичника међународној и нашој јавности објаснити где се деде тај смртоносни вирус и одакле и зашто нас је малтретирао и растуживао од краја 2019. године. Или свет има преча посла, ратови, бизниси, борба за профит и доминацију, вештачка интелигенција, друштвене мреже и остале савремене занимације. Видећемо шта чека обичног човека.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 16 =