Због крађе у црквама међу осумњиченима и Алексинчани

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, у сарадњи са полицијским управама у Нишу и Прокупљу, интензивним оперативним радом, расветлили су серију тешких крађа и крађа из православних цркава у више градова југоисточне Србије.

Због тога, по налогу надлежног тужилаштва, ухапшене су три особе за које постоји основа сумње да су извршили ова кривична дела. Такође, полиција ће по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, против једног шеснаестогодишњака, осумњиченог за иста кривична дела, поднети кривичну пријаву.

Према данашњем Саопштењу Полицијске управе у Зајчару, Т. Н. (1996) из Сурдлулице, две жене С. М. (1999) и А. Д (1979), као и шеснаестогодишњак из Алексинца се сумњиче да су током јануара и фебруара ове године ушли у цркве на подручју Зајечара, Књажевца, Бољевца, Ниша, Нишке Бање и околине Дољевца из којих су украли новац. Њих четворо су, како се сумња, покушали да обију и кутију са новчаним прилозима у Саборној цркви рођења Пресвете Богородице у Зајечару и у манастиру Свети Никола у Куршумлији.

Такође, према поменутом Саопштењу, они се сумњиче да су у бутицима у Нишу од две продавачице украли новчанике са новцем и документима, па ће против њих, по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, бити поднета кривична пријава за два кривична дела крађе.

И то нису све крађе које им се стављају на дело. Сумња се да су они из паркираног аутомобила једне жене у Нишу узели мобилни телефон, па се терете и за кривично дело утаја. Полиција је пронашла украдени телефон и вратиће власнику.

Осумњиченима Т. Н, С. М. и А. Д. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени тужиоцу Основног јавног тужилаштва у Зајечару.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =