Završeno “Sportsko leto” u Žitkovcu

U Žitkovcu је sinoć završena manifestacija “Sportsko leto”, koju su zajednički organizovali mesna zajednica Žitkovca, Kancelarija za mlade i Opštinska organizacija za turizam i sport. Iako je bilo planirano da se “Sportsko leto” završi do 26. jula, kao i da proglašenje pobednika i uručivanje nagrada i priznanja bude tokom saborske manifestacije, zbog ložeg vremena finala su bila odložena.

U prvoj godini manifestacije održana su dva turnira – u basketu 3×3 i u odbojci na pesku. Kako ističu organizatori, interesovanje za basket je bilo veliko, a za epitet najbolje takmičilo se 13 ekipa. U fer borbama i uz profesionalno suđenje, najuspešniji su bili košarkaši Jastreba, koji su zauzeli prvo mesto .

Pobednici turnira u basketu – ekipa Jastreba

Nešto manje pažnje privuklo je nadmetanje u odbojci na pesku, u kome je učestvovalo samo pet ekipa. Najbolja je bila ekipa „Resovije“, a na postolju ispod njih našle su se i ekipe „Mala Kolumbija“ i „Oboe“.

Iz mesne zajednice Žitkovac stižu pozitivne reakcije nakon manifestacije na kojoj je učestvovalo oko 60 takmičara, uz obećanje da će i naredne godine svoje sugrađane obradovati sličnim programom, uz uvođenje novog sporta u takmičarski program i uključivanje i drugih mesnih zajednica čiji bi predstavnici dolazili u Žitkovac na nadmetanja.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =