Завршен седми Фестивал позоришта за децу

Након што је одиграна представа „Семафоркоˮ Градског позоришта „Театар 91ˮ у част награђених, и након што су додељене награде, спуштена је завеса на овогодишњи 7. Позоришни фестивал за децу у Алексинцу.

Ове године, стручни жири, који је радио у саставу Александар Пејаковић, редитељ и председник жирија и чланови Оливера Викторовић, глумица и Милорад Дамјановић, глумац, након одгледаних свих шест такмичарских представа, једногласно је донео одлуку да Народном позоришту Пирот припадне награда за најбољу режију и представу у целини, дакле за представу „Ружно пачеˮ у режији Давида Алића. Такође, награда за најбоље глумачко остварење припала је Александру Радуловићу за улогу Ружног пачета, а награда за епизодну улогу Милици Филић за улогу Пачета 1 и Дивљег гусана 2 у поменутој представи.

Специјална награда Фестивала за глумачко остварење додељена је Јовани Ђорић за улогу Ру у представи „Храбра кројачицаˮ Крушевачког позоришта, а награде за најбољу костимографију и најбољу сценографију отишле су у руке Ирини Сомборац за исту представу.

На крају вечери присутнима се обратила Милена Рашић испред организатора Градског позоришта „Театар 91ˮ које ради у оквиру Центра за културу и уметност Алексинац.

‒ Ево нас на самом крају ЗИПО фестивала за децу. Обичаји код нас кажу, када спремаш крсну славу очекујеш да ти сви гости дођу. Алексинцу је фестивал седам дана био крсна слава чији су гости били деца. Спремали смо се за Фестивал неколико месеци уназад и дочекали све вас свих ових дана. Драго ми је што је тако, значи да смо били добри домаћини ‒ рекла је Милена Рашић.

Она се овом приликом захвалила прво деци и родитељима, оснивачу Општини Алексинац, Организационом одбору фестивала, колегама и сарадницима жирија, модератору, као и председнику Александру Пејаковићу и тиме свечано затворила овогодишњи фестивал.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + ten =