Занимљива понуда: Уз мало пара до квалитетне ароније

Лековита својства ароније, која је пореклом из Северне Америке, вековима су била позната Индијанцима. Ова биљка је тек недавно стекла популарност у модерном друштву, а њена лековитост проучава се у лабораторијама широм света. Бобице ароније познате су по томе, како се често наводи, што побољшавају циркулацију крви, јачају крвне судове и смањују ризик од срчаних болести. Ово воће наводно спречава и појаву дијабетеса и других кардиоваскуларних болести. Зрели плодови ароније садрже велику количину фенола, који дезинфикују крвоток и тело, а утичу и на брже зарастање рана.

„Ривалова” плантажа ароније у селу Вукашиновцу, петнаестак километара од Алексинца регионалним путем ка Ражњу и Крушевцу, упутила је љубитељима овог воћа занимљиву понуду. Заинтересовани грађани за куповину ароније могу да дођу на ову плантажу, у периоду од 8 до 18 часова, јаве се дежурном раднику и уберу ово воће колико им је потребно. Затим измере убрану количину и плате по 50 динара за килограм.

Интересантно је то што купци могу да виде квалитет плода и својим рукама уберу воће које ће употребити. Наравно, уз излазак у природу, ово је прилика да остваре уштеду кућног буџета.


Више информација путем телефона 066/417-864.

Насловна фотографија: Илустрација.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 16 =