Захваљујући министарству: Санитет за сигурнији и удобнији транспорт

У Општој болници Алексинац данас је јавности представљено ново санитетско возило које је ова установа набавила захваљујући Министарству здравља Републике Србије. Истичућу успешну сарадњу са ресорним министарством директор алексиначке болнице др Горан Видић је казао да им је санитет био неопходан за транспорт пацијената на удаљеније дестинације.

Болница је већ имала два санитетска возила која су прешла велику километражу, тако да је добијање савременог санитета марке „ситроен“ унапредило пружање услуге пацијентима. По речима др Видића возило је опремљено свим потребним апаратима за савремену дијагностику.

− Министарство је заиста реаговало истог тренутка, оног часа када смо рекли да нам је возило неопходно. Буквално сутрадан смо добили информацију да ћемо добити возило и ево то је реализовано, возило је ту. Изузетно је опремљен, дакле има комплетну опрему са дефибрилатором, са кисеоником, најсавременија носила, удлаге за пацијенте. Тако да има комплетну потпору и кисеоничку и дијагностичке процедуре могу да се раде, одређене, у току транспорта. Веома је комфорно и ми смо презадовољни – није крио своје одушевљење први човек ове алексиначке здравствене установе.

Др Видић  је најавио да ће ускоро, опет захваљујући министарству здравља, стићи још једно возило које ће бити намењено транспорту пацијената на дијализу.

2 коментара

  1. Kako vas nije sramota sami sebe da lazete… “cim smo rekli odmah smo dobili vozilo” ? Aleksinac sa 72 sela… i 2 propala saniteta…. sa drskim osobljem koje je zaduzeno za javljanje na istaknuti broj.. nedao dragi bog da nekome treba vasa intervencija… taj ga je ugasio… jedna od losijih zdravstvenih ustanova u sirem krugu… operite i osposobite prvo toalete da imaju pacijenti gde da vrse svoje fizioloske potrebe pa se onda slikajte ispred vozila koje ste dobili “odmah nakon potraznje” ….

    1. Ti toaleti, o cijem stanju govorite, su takvi upravo zbog tih istih pacijenata-verovatno im je u kucama isto. Samo sto za prosecnog Srbina treba platiti licnog cistaca da ide za njim. Uostalom, mozete se leciti gde zelite ukoliko Vam lokalni dom zdravlja I bolnica ne odgovaraju. Sa zdravstvenom knjizicom je besplatno u svakoj drzavnoj ustanovi.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =