Заблистали на Купу шампиона: Десет медаља и пехар за Милку!

У Трстенику је одржан Куп шампиона, отворени турнир Јапанске карате асоцијације Шотокан савеза Србије, на коме је наступило 20 клубова са око 350 такмичара свих узраста. На такмичењу су учествовали и чланови Карате клуба „Шуматовац“ из Алексинца и освојили 10 медаља – четири златне, пет сребрних и једну бронзану.

Најсјајнију медаљу у катама појединачно освојили су Максим Стојановић (узраст 10 година 1. ниво), Мартин Урошевић (12 година 1. ниво) и Милка Ђорђевић (преко 20 година 1. ниво), као и Никола Ристић у борбама у категорији сениора до 75 килограма. 

Сребрна одличја у катама припала су Мартину Ђорђевићу (узраст 11 година 1. ниво), Милици Анђелковић (10 година 1. ниво), Матији Анђелковићу (9 година 1. ниво), Дуњи Станковић (11 година 1. ниво) и Хани Ранђеловић (8 година 2. ниво). 

Бронзану медаљу у катама изборила је Јована Милошевић (11 година 1. ниво), док је стимулативна медаља за учешће додељена Лани Николић

Пехар за најстарију такмичарку освојила је 37. годишња Милка Ђорђевић која је својим наступом показала да за карате као древну вештину нема старосних граница. 

Председник Карате клуба „Шуматовац“ Дејан Вуксановић изразио је задовољство постигнутим резултатима и казао да ће средином овог месеца бити организовано полагање испита за појасеве. 

Фотографије: Карате клуб „Шуматовац“

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + seventeen =