Nurdor

За сваки корак по један динар: Шетња за мале хероје

Како би помогли изградњу родитељске куће у Београду коју гради НУРДОР, Национално удружење деце оболеле од рака, двоје најбољих пријатеља Тамара Кларић и Богдан Стевановић у четвртак, 19. септембра, започеће шетњу од Ниша до Београда.

У овој хуманитарној шетњи дугој 256 километара, прва станица двоје хуманих људи биће Алексинац у који би требало да стигну у поподневним сатима. Наредна стајалишта за одмор и спавање су у Појатама, Јагодини, Свилајнцу, Смедеревској Паланци, Младеновцу и Рипњу.

У Београд би требало да стигну 26. септембра, када ће бити организован и Марш солидарности, који ће почети од Спортског центра Бањица до парка Милутина Миланковића испред Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Из НУРДОР-а поручују да се и остали грађани могу укључити у ову акцију „Пружи корак”, како би помогли изградњу куће намењене смештају деце из целе Србије која се лече у Београду и њихових родитеља, тако што ће на мобилне телефоне инсталирати истоимену апликацију.

‒ Апликација ‘Пружи корак’ мери кораке и конвертује их у динаре. Сваки корак који препешачите друштвено-одговорне компаније ће уновчити и уплатити као донацију НУРДОР-у – поручују из ове организације. 

‒ Осмислили смо цео овај подухват како бисмо показали да сви заједно можемо боље, да не постоји ништа снажније од људи удружених у добро дело. Претходна акција ‘Пружи корак’ помогла је изградњу дечје хемато-онкологије у Нишу са три милиона динара – подсећају Тамара и Богдан. 

Из организације додају да НУРДОР хуманитарни СМС број 1150 остаје активан и на њега се може слати СМС порука са садржајем 1. Цена поруке је 100 динара. Може се помоћи и уплатом на рачун НУРДОР-а: 170-30010715000-82, позив на број: 12345, сврха уплате: Пружи корак.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 13 =