За пољопривреднике милион више него лане

Општина Алексинац, односно Фонд за развој пољопривреде данас је расписао Јавни позив за подношење захтева за доделу подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава на територији општине Алексинац у 2022. години.

Из локалног буџета за ове намене је издвојено 13 милиона динара, а корисник може као и прошле године конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 200 хиљада динара. Пољопривредницима ће и овог пута бити субвенционисано до 60 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи. Пријаве на јавни позив се предају од 1. до 21. априла.

Ове године се такође средства додељују на основу ранг листе која ће бити направљена на основу бодовања по одређеним критеријумима.

Више информација, текст јавног позива и образац захтева за исплату подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у 2022. години може се преузети на сајту општине www.aleksinac.org. Информације у вези расписаног Јавног позива доступне су и на телефон 018/809-040, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Иначе, ове године Буџетом општине за субвеционисање набавке опреме, расада и приплодних грла предвиђено је 13 милиона динара, за субвеционисање осигурања 600 хиљада, а за едукацију и посету сајмовима и другим скуповима 400 хиљада динара. Укупно из локалне касе за пољопривреду је издвојено 14 милиона динара, а процена је да ће, на основу прошлогодишњег интересовања, та средства бити довољна да подмире исказане потребе наших пољопривредника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − ten =