За крај године велики концерт

Овогодишњи рад и постигнуте резултате чланови Културно-уметничког друштва „Видовдан” из Великог Дреновца „крунисаће” великим годишњим концертом током наступајућег викенда.

У недељу, 19. новембра, од 17 часова завршиће ову годину концертом током кога ће, поред тамошњег анасмбла наступити и гости, што нам је и потврдила председница КУД-а Мима Илић.

Мима Илић са чланицама КУД “Видовдан”

− Гости су нам „Наиса” из Мерошине и из Нишке бање „Круна” који глуме Зону Замфирову. Ми, домаћини, ћемо од најмлађег детета до најстаријих ветерана одиграти све кореографије. После тога ћемо имати скромну прославу, да прославимо победу на Михољским сусретима села заједно са месном заједницом из Лоћике − поручује Мима Илић.

За разлику од осталих концерата током године, овај завршни ће бити у сали тамошњег Дома културе због временских услова и хладног времена, а организатори очекују око стотинак посетилаца, правих љубитеља фолклора и традиције коју ово Друштво баштини.

Иначе, КУД „Видовдан” из Великог Дреновца је једно од најактивнијих и најбројнијих на територији општине Алексинац, и броји близу 50 чланова који наступају у неколико категорија: јуниори, сениори и ветерани.

Насловна фотографија: Илустрација (извор архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − three =