За госте Ражња спремају се традиционална јела

Организовањем разних манифестација, Туристичка организација општине Ражањ се труди да промовише културу и традицију свог краја и да гостима, који дођу у ову варошицу, покаже оно најбоље из Ражња.

Једна од одлика неког поднебља јесу и традиционална јела, а овдашња припремају жене из 11 месних заједница, како би најбоље угостили намернике који посећују ражањске манифестације. Да је овај систем добар, сведочи петнаестогодишња традиција организовања закуски за време трајања ражањских манифестација.

− Раније је било више, стално се мења број жена. Негде од 150 до 180 у тих 15 година је прошло кроз припрему. Неке одустану, неке се принове. Јесте на неки начин тешко, али је и велико задовољство када се постави сто, када дођу гости и виде. Мени то причињава задовољство − каже Весна Шејат, која координира са женама и која  договара шта ће да спреми и колико.

Оно што чини ражањску трпезу јесу традиционална јела као што су посне сармице у листу винове лозе, посне суве паприке, а неизоставна су јела у црепуљи. Поред традиционалних, на менију има и савремениих јела,  па гости имају прилику да бирају шта ће све пробати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − one =