Vredna oprema za mlade fudbalere Napretka

Mlađe selekcije Omladinskog fudbalskog kluba „Napredak 1929“ iz Aleksinca dobile su na dar tri kompleta sportske opreme, 10 fudbalskih lopti i neophodne rekvizite za trening. Upravi kluba i igračima poklone je predao predsednik Saveza za školski sport opštine Aleksinac Viobran Radisavljević.

– Našim finansijskom planom opredelili smo  izvesna sredstva za klubove koji imaju takmičare školskog uzrasta. OFK „Napredak 1929“ je aplicirao za sportsku opremu i ja izražavam zadovoljstvo što smo eto bili u prilici da ovom klubu sa bogatom i dugom tradicijom na ovaj način pomognemo – kaže Radisavljević  koji je svojevremeno prve fudbalske korake učinio baš u ovom sportskom kolektivu.

Na vrednom poklonu zahvalio je predsednik OFK „Napredak 1929“, Ivan Jovanović.

– Trenutno imamo šest mlađih selekcija u kojima vredno  trenira oko 120 fudbalera. Pioniri, petlići i omladinci se takmiče u ligama FS RIS, a dečaci iz kategorije  cicibana u ligama Fudbalskog saveza Niša. Radi smanjenja troškova formirali smo punktove u Trnjanju i Gredetinu, a u planu je da to isto uradimo i u Subotincu, Rutevcu, Draževcu i Kormanu. Moram da istaknem i to da smo posle pauze od skoro dve decenije  prošle godine osnovali tim koji se sada takmiči u Omladinskoj ligi FS RIS. Ova ekipa treba da bude baza za prvi tim – naglašava Jovanović.

Pomenimo na kraju da sa mlađim selekcijama OFK “Napredak 1929” rade petorica trenera: Nikola Kostić, Stefan Đokić, Dušan Vasić, Milan Velinović i Dragan Milošević.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =