Возачи пијани и без дозволе

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли саобраћаја, током викенда, задржали су шест возача који су аутомобилима управљали под дејством алкохола, стоји у данашњем Саопштењу надлежне Полицијске управе.

Контрола је обављена у неколико општина Нишавског округа, а у поменутом Саопштењу наведени су конкретни случајеви.

Полиција је алкотестирала тридесетчетворогодишњег возача „фијатаˮ и утврдила да вози са 2,54 промила алкохола у организму, као и четрдесетпетогодишњег возача „опелаˮ који је управљао возилом са 2,16 промила.

Возачима је одређено задржавање и против њих ће, због учињеног прекршаја насилничка вожња, бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Полиција је, током викенда, задржала и возаче старости 40 и 55 година који се сумњиче да су, управљајући возилима са 1,92 и 1,39 промила алкохола у организму, слетели са пута и ударили у ограду.

У Дољевцу је затечен двадесетдвогодишњи возач који је возио „фордˮ са 1,90 промила алкохола у организму и без положеног возачког испита.

Против ових возача ће бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Такође, полиција је у Мерошини, у редовној контроли саобраћаја, покушала да заустави двадесетшестогодишњег возача „аудијаˮ који се оглушио о наређење да стане, а када га је патрола сустигла, утврђено је да је возилом управљао са 1,87 промила алкохола у организму и без упаљеног светла. 

Њему је одређено задржавање, након чега му је Прекршајни суд у Нишу изрекао новчану казну у износу од 220.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од једне године и 25 казнених поена.

Један коментар

  1. Stvarno je neverovatno koliko vozači sve više i više voze pod uticajem alkohola. Kad bi policija pojačala kontrolu još mnogo njih bi pronašla, manijaci koji voze pod uticajem alkohola su se potpuno opustili. Potpuno nenormalno!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − five =