Возачи опрез – орачи на путу!

Сваке године иста прича. Након што се укажу повољни услови за зимско орање, сви возачи на локалним саобраћајницамa могу да закључе једно – у нашем народу и даље живи дух Краљевића Марка, али не јуначки, већ онај орачки.

На страну то што је некима „слађе” да пусте бразду поред самог пута, поједини у својој немарности чак и део својих парцела изнесу на асфалт, јер ко ће да се окреће и да гази уврату.

Према закону, када саобраћајна полиција затекне такве ораче одмах их „части” прекршајном пријавом због угрожавања безбедности саобраћаја. У случају да одмах не врате земљу на њиву, то ће урадити путари, али ће ту услугу додатно платити поред разрезане новчане казне од стране судије за прекршаје. Међутим, такви случајеви су ретки, већ падавине и точкови временом склоне земљу са асфалта, и то врло небезбедно.

Додуше, није реткост да поједини пасионирани орачи изору и један коловоз пољских путева. Онда се народ пита, да л’ ће можда да их „зарани” та једна бразда и наравно газе орање тамо где пролази пут.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 13 =