Велико интересовање за субвенције у пољопривреди

Пољопривредници са територије општине Алексинац који намеравају да користе бесповратна подстицајна средства из локалног фонда, захтеве и потребну документацију могу да предају још данас и сутра. Они тренутно могу да конкуришу за две мере, за инвестиције у физичку имовину газдинства и за подизање своје конкурентности.

За прву меру издвојено је 11, а за другу 2 милиона динара, а максимална средства која се враћају по конкурсу су 300.000 динара.

Према информацијама из Фонда за развој пољопривреде општине Алексинац, до јутрос је предато око 130 захтева, а до завршетка конкурса очекују још десетак пријава. Пристигли захтеви су претежно за прву меру, односно за обнову механизације, а само један захтев је за субвенционисање нових засада воћа. Када је реч о другој мери, за подизање конкурентности и сертификацију за сада је троје заинтересованих. Према свему судећи за прву меру неће бити довољно средстава за све заинтересоване алексиначке пољопривреднике, док ће по другој највероватније остати средства која не могу бити преусмерена за прву.

После затварања конкурса, кроз два дана следи обрада документације и рангирање захтева по бодовној листи, затим излазак комисије на терен, па доношење одлуке од стране Општинског већа и председника.

Конкурс за субвенционисање осигурања усева и животиња биће расписан по завршетку ових конкурса.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − fifteen =