Велико чишћење пред празнике

Прогнозирано лепо време предстојећег викенда Алексинчани могу да искористе за велико спремање. Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” ће овог викенда, од петка 26. до недеље 28. априла спровести акцију одвоза кабастог отпада са територије града Алексинца.

Dalibor Markovic− Контејнери за кабасти отпад биће постављени код Зелене пијаце, у Потковици, на паркингу испред болнице у улици Дракчета Миловановића и код Спортске хале − најавио је Далибор Марковић, директор овог предузећа.

У недељу, у преподневним сатима, од 7 сати па надаље, две екипе ЈКП-а са два возила ће по позиву долазити и односити кабасти отпад са територије града Алексинца. Сви корисници услуга овог предузећа могу да пријаве потребу за доласком екипа од 7 до 15 часова на број телефона 804-510, а који је активан до петка.

− Потребно је рећи која је врста отпада како бисмо знали које возило да пошаљемо. Наши радници ће долазити, али организацију утовара и изношења кабастог отпада из дворишта организују сами корисници. Надам се да ћемо као и до сада имати успешну акцију и помоћи људима да се реше кабастог отпада, а све без икакве новчане накнаде за све наше кориснике − додаје директор Марковић.

Када је реч о кабастом отпаду у сеоским срединама, за месне заједнице је отворен позив да се обрате овом предузећу и они ће за сваку месну заједницу, или за неколико месних заједница које су на истом крају организовати овакву акцију.

− Малтене у сваком крају имамо по неку дивљу депонију где мештани одлажу свој отпад, а ми једном или два пута годишње такве локације чистимо. Надам се да ће бити више интересовања и да ће месне заједнице проследити захтеве нама како бисмо заједно организовали акције оваквог типа и како бисмо тај кабасти отпад одмах склонили без прављења дивљих депонија у сеоском подручју − завршава Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 16 =