Većnici o cenama socijalnih usluga, Centru za kulturu i zakupu nepokretnosti u javnoj svojini

Na današnjoj sednici Opštinsko veće prihvatilo je Rešenje o davanju saglasnosti na pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Kako je obrazložen ovaj predlog, izmena služi da bi se bliže uredile obaveze na mestu rukovodioca tehničke službe i na mestu kinooperetera u ovoj ustanovi.

Nakon toga, prihvaćeni su predlozi o utvrđivanju ekonomske cene i kriterijuma za učešće korisnika u ceni usluge socijalne zaštite Pomoć u kući, koja se već godinama sprovodi na teritoriji naše opštine. Ubuduće, korisnici ove usluge za participaciju će izdvajati, u zavisnosti od svojih prihoda i angažovanja negovateljica, od 400 do skoro 43.000 dinara.

U nastavku sednice na dnevnom redu našlo se 14 predloga rešenja o davanju u zakup nepokretnosti koje su u javnoj svojini opštine Aleksinac, u glavnoj ulici u Aleksincu i u Žitkovcu. Kako su predlagači ovih tačaka obrazložili, radi se o lokalima koji su izdati na neodređeno vreme, a sada se rade aneksi ugovora u kojima se iznajmljivanje navedenih poslovnih prostora ograničava na period od 5 godina. U ugovorima postoji još jedna izmena, odnosno nakon gašenja Direkcije za urbanizam i izgradnju Opštine Aleksinac, posao oko upravljanja nepokretnostima koje su u javnoj svojini opštine Aleksinac poveren je Javnom preduzeću za puteve i stambeno-komunalnu delatnost.

Sve odluke nakon današnjeg zasedanja su konačne, jer ovi predlozi ne idu na razmatranje pred odbornike Skupštine opštine.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 14 =