Вечерас у Трњану и Великом Дреновцу, сутра у Мозгову

Православни верници сутра обележавају празник Свете Петке и тим поводом широм наше општине, код храмова посвећених овој светитељки, вечерас и сутра биће веома живо.

Према традицији, поводом обележавања храмовске славе Свете Петке у Трњану и ревијалног отварања овогодишњих „Михољских сусрета села” на територији наше општине, биће одржан пригодан културно уметнички програм. 

Међутим, иако је првобитно било планирано да се манифестација одржи у тамошњој црквеној порти, због временских услова Културно-уметничка друштва „Младост” из Житковца, „Сврљиг” из Сврљига и „Стојан Живковић Столе” из Трњана наступиће у школској сали од 19 часова.

Поред фолклораша на позорници ће се наћи и Етно група браћа Стојковић из Партеша код Гњилана, затим здравичар Остоја Јанић, фрулаши Јован и Бојан Младеновић, као и Бранко Јевтић који ће музичке нумере да одсвира на кавалу. Поред ових имена наступиће још неколико извођача традиционалне музике. 

Такође вечерас, али на другом крају општине са почетком од 20 часова, биће одржан пригодан програм и у Великом Дреновцу, јер тамошњи Црквени одбор организује прославу сабора Свете Петке под називом „Коло игра крај манастира”.

Према најави у програму ће наступити ансамбли ГКУД-а „Алексинац”, КУД-а „Буклија” из Трупала, КУД-а „Видовдан” из Великог Дреновца, Фолклорне секције Народне библиотеке Мерошина и КУД-а „Дејан Јовановић -Деша” из Тешице. Програм ће употпунити и вокални солиста Мирослав Ћоса Стојковић.

Након ове две, љубитеље фолклора сутра очекује још једна манифестација. У Мозгову, по традицији, биће одржано „Буковичко коло” са почетком од 20 часова. Након богатог културно уметничког програма наступиће вокални солисти Биљана Јевтић и Александар Илић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =