Večeras promocija novog broja Karadžića

Promocija 8. broja časopisa Karadžić biće održana večeras u 20 časova u dvorištu Zavičajnog muzeja. Najnoviji broj,  za kalendarsku 2016. godinu, kao i do sada, u najvećem delu sadrži tekstove o arheologiji i istoriji, ali se zanimljivi članci mogu pročitati i o znamenitim i danas zaboravljenim Aleksinčanima, kao i o kulturnim dešavanjima između dva broja, napominje direktor Zavičajnog muzeja u Aleksincu Aleksandar Nikezić.

– Časopis inače obuhvata humanističke nauke, pre svega arheologiju, istoriju i etnologiju. I u ovom broju biće interesantnih tekstova, najviše iz lokalne istorije koju kao Zavičajni muzej imamo obavezu da negujemo. Iz oblasti arheologije imamo dva rada trojice eminentnih arheologa, imamo nekoliko radova iz istorije, predstavljamo i jednu znamenitu ličnost za sada malo poznatu, odnosno zaboravljenu, a imamo i nekoliko priloga i prikaza iz prošle godine – navodi naš sagovornik.

Kako tradicija nalaže, i u ovom broju štampan je reprint starog Karadžića, odnosno 11. broj iz novembra 1899. godine, ističe Nikezić. Promocija Karadžića održava se u sklopu Kulturnog  leta, a u slučaju kiše celokupan program biće premešten u Dom omladine Centra za kulturu i umetnost.

Foto: Arhiva Radio Aleksinac

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 1 =