Вечерас почињу “Пекарски дани”, централни догађаји сутра

Након паузе од три године Манифестација „Пекарски дани” поново се одржава у Алексинцу и то по 15. пут. За разлику од минулих година када су се поштоваоци хлеба састајали с јесени три дана, ове године она ће бити одржана сутра, 7. априла и то само један дан. Међутим, иако један дан, посетиоце ове манифестације очекује богат програм и неке новине.

Додуше, вечерас од 19 часова је отварање изложбе ученичких ликовних радова у холу Дома културе пристиглих по конкурсу, али главна дешавања су планирана за сутрашњи дан.

Отварање манифестације је у петак од 10 часова, а у току дана посетиоце и учеснике очекује богат програм. За ученике основних школа биће организовано такмичење у изради фигурица од теста, а упоредо се одржава и такмичарска изложба у више категорија, под називом „Најлепши славски колач 2023”. Посетиоце овом приликом очекују и етнолошке поставке, радионице, стручна предавања, сечење и освећење школског славског колача и наравно програм доделе захвалница, диплома и награда, уз музичке тачке и модну ревију.

Да је ова манифестација позната, сведочи број најављених гостију из иностранства и широм целе Србије. За такмичење за славски колач пријавило се већ двадесетак школа са територије целе Републике, а као и сваке године, свој долазак су најавили гости из Словеније, Хрватске и Бугарске. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − one =