Вечерас концерт за све генерације: Традиција у новом руху

У великој сали Дома културе вечерас од 20 часова Алексинчани могу да уживају у врло занимљивом концерту. У организацији Центра за културу и уметност на овдашњој сцени наступиће група „Диванхана”, настала почетком 2009. године од стране групе студената на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву.

Бенд изводи традиционалну музику земаља Балкана у новим, препознатљивим аранжманима који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике. Посебан фокус стављају на неговање и презентовање севдаха, урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине. Цена улазнице је 500 динара.

Њихов најновији албум „Заврзлама” је објавио за регион Multimedia Music из Београда, а за остатак света CPL MUsic из Немачке. Албум је доживео велики успех код критике и публике – магазин „Songlines” га је у марту ставио међу „Top of the World – 10” најбољих албума тог месеца, међународни новинарско/радијски панел је албум ставио на треће место најбољих албума у свету у 2022., а магазин „Songlines”, као један од 10 најбољих.

Панел Balkan World Music Chart, који чини 18 експерата из целог света је албум прогласио за други најбољи албум балканских музичара у 2022. години.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + eleven =