Вечерас: глумци у центру, певачи крај Моравице

Током викенда Алексинчане и њихове госте очекује неколико културних догађаја на отвореном који могу да им вечерње сате учине пријатнијим. Већ данас љубитељи позоришта и добре народне музике могу да присуствују омиљеној забави.

На платоу испред Библиотеке у 20 часова биће изведена дуодрама „Патријарх Павле – бити човек, међу људима и нељудима”, у извођењу „Српског позоришта” из Будимпеште. У овој представи наступају Александар Дунић, у улози новинара и ђакона, који разговара са Патријархом, кога тумачи Милан Малбаша, глумац из Српске крајине.

У истом термину, али на стадиону за мале спортове „Младост”, крај Моравице, почиње 58. по реду Манифестација „На Морави воденица стара” на којој се такмиче певачи аматери. Осим оних који се боре за неку од награда присутну публику забављаће и естрадни уметници Аца Илић, Биљана Јевтић и Чеда Марковић.

Сутрадан, субота резервисана је за фолклор када на платоу испред библиотеке, такође од 20 часова, настапају културно-уметничка друштва „Соко” из Сокобање, „Младост” из Пољане код Пожаревца и домаћин Градско културно-уметничко друштво „Алексинац”.

У недељу увече биће изведена позоришна представа „Откачене” у којој глуме Моника Ромић, Славица Љујић, Даница Радуловић, Борис Миливојевић и Никола Угриновић. Ова глумачка екипа дочараће згоде и незгоде једне градске породице у њиховим покушајима да живе као „сав нормални свет”, користиће мјузикл и комедију као средство изражавања. Место где се игра комад је плато испред библиотеке у 20 часова.

Сви наведени догађаји су за публику бесплатни, а организатор је Центар за културу и уметност, уз покровитељство Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − six =