Ванредно чишћење између Старог и Новог гробља

Радници Јавног комуналног предузећа „Комуналне услугеˮ ових дана покушавају да учине Алексинац и околину чистијом. Данас обављају ванредно чишћење простора између алексиначког Старог и Новог гробља. Сутра су Задушнице па се очекује већи број грађана који ће боравити у овом делу града.

У „Комуналним услугамаˮ истичу да се око гробља стално повећава број постављених контејнера. Био је само један, сад их је четири. Такође, канте за смеће код индивидуалних корисника, односно из домаћинствима, у том крају редовно износе . И поред тога често депоније ничу у околини ових гробаља, као и њиховом међупростору.

У алексиначком комуналном предузећу кажу да неодговорни појединци својим деловањем угрожавају животну средину и да постављени контејнери служе да људи који се враћају са гробља у њих одложе остатак смећа.

‒ Ово није место где треба неко да дође и исипа кабаст отпад, већ то може да учини на депонију, и то бесплатно. Стиче се утисак да што више постављамо контејнере, више правимо дивље депоније ‒ каже Далибор Марковић, директор ЈКП „Комуналне услугеˮ, показујући фотографије како простор изгледа након чишћења, а шта затекну након неколико дана.

Очито, да би нам град и насеља били чистији осим већег ангажовања комуналаца, неопходно је јачање свести грађана да пуно тога зависи од њиховог и понашања њихових познаника. Није непристојно реаговати на бахатост појединаца, јер очување животне средине и јачање јавне хигијене није само наша садашња потреба, већ и залог за будућност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 19 =