Вакцинација по позиву: Сутра поподне прве дозе руске, нерадним данима само ревакцинација

Вакцинација и ревакцинација на подручју општине Алексинац се настаља и током викенда, али и за празничне дане. Према незваничним информацијама, али поузданим, до којих је дошла наша редакција, сутра до 15 часова грађани који су добили позив за ревакцинацију добиће другу дозу кинеске вакцине, док у другој смени, такође по позиву е Управе, биће вакцинисани суграђани првом дозом руске вакцине. У осталим нерадним данима, у недељу, понедељак и уторак у времену од 8 до 15 часова обављаће се ревакцинација, односно примање друге дозе кинеске вакцине, за особе које су позване путем централног електронског система за заказивање.

Према подацима на званичном сајту алексиначког Дома здравља до данас кинеском вакцином вакцинисане су 2.529 особе, а дато је и 179 америчких вакцина, као и 49 руских, те је укупно вакцинисано 2.757 особа, што је 6,56 процената одраслог становништва општине Алексинац, односно 5,74 процената укупног становништва. Данас је пристигло и 350 доза руске вакцине за грађане.

У току је ревакцинација кинеском вакцином, већ трећи дан, вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке. Ако има оних који су раније добили датум за ревакцинацију, а позив нису добили, нека се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како бисмо контактирали Београд и утврдили где је проблем – стоји обавештење на сају алексиначког Дома здравља.

Пункт за вакцинацију у Дому културе опет ради од 8 до 20 сати, с тим што се до 15 сати вакцинишу грађани другом дозом (ревакцинација), а од 15 до 20 сати се вакцинишу грађани првом дозом кинеске вакцине.

Јуче је на пункту у Дому културе вакцинисано 365 особа, од тога 87 је добило другу дозу.
Од 481 радника, колико Болница и Дом здравља заједно имају, вакцинисано је око 39 одсто, односо 187 здравствених радника. То је добар одзив, с обзиром да се један број радника пријавио за руску вакцину – оценио је др Горан Видић, директор Опште болнице у изјави за наш медиј.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 12 =