Akcija prikupljanja krvi

Вакцинација не утиче на добровољно давање крви

Због веома учестале  дезинформације која је потекла са друштвених мрежа, да је давање крви контраиндиковано са вакцинацијом, огласио се Црвени крст Алексинац, организатор акција прикупљања крви у Алексинцу.

− Уколико сте примили вакцину произвођача Модерна, Фајзер или Синовак (кинеска) можете одмах да дате добровољно крв. Уколико сте примили вакцину произвођача Асразенека или Спутњик 5, можете дати крв тек за две недеље. Особе које су примиле ковид вакцину немају право да донирају плазму − поручио је Милан Терзић, секретар Црвеног крста Алексинац.

Што се тиче следеће акције давања крви, она је заказана за 19. новембар од 8 до 14 часова у Туристичко информативном центру у Алексинцу.

У децембру ће бити организоване три акције добровољног давања крви и то 1, 13. и 30. децембра од 8 до 14 часова у Дому културе у Алексинцу.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 3 =