Вакцинација и у дане празника

Екипе за вакцинацију Дома здравља данас су поново кренуле на терен. Паралелно ће се становници општине вакцинисати другим дозама претходно датих вакцина на локацијама где су примили и прву дозу, а даваће се и прва доза кинеске вакцине, које у првом кругу обиласка општине није било довољно за све заинтересоване.

− Ако сте се вакцинисали на терену, а стигне вам било каква порука од еУправе, игноришите је и дођите да се вакцинишете другом дозом по овде наведеном распореду. Ако неко из било ког разлога не стигне да се вакцинише другом дозом на терену, на локацији где је примио прву дозу, моћи ће то да учини на било ком другом пункту, било у неком другом селу или на вакциналном пункту у Алексинцу у Дому културе, у року од највише 7 дана од времена оптималног за пријем друге дозе − стоји на званичном сајту Дома здравља.

Дом здравља Алексинац је добио сада чак 2.500 кинеских вакцина за незаказане пацијенте, те ће практично сви који су заинтересовани за ову вакцину сада моћи да започну вакцинацију њоме.

На вакциналном пункту у Дому културе у Алексинцу од 8 до 20 сати истовремено ће се за незаказане грађане давати све четири вакцине (прва доза) тренутно расположиве у Србији, значи руска, америчка, британска и кинеска.

Извор фотографије: Црвени крст Алексинац

На терену ће се давати друге дозе вакцина чије су прве дозе раније дате на терену и прва доза кинеске вакцине за све заинтересоване.

Иако предстоје празници, вакцинални пунктови у општини Алексинац радиће сваког дана по већ објављеном плану.

У петак, 30. априла, пункт ће прво бити постављен од 8 до 11 сати у Чукуровцу за мештане овог села, а такоће и Честе и Шурића. Мештани Врћеновице и Копривнице моћи ће да се вакцинишу у Лоћики од 11:15 до 13 сати, а екипа ће од 13:15 до 14 сати бити у Малом Дреновцу.

Првог маја вакцинисаће се у Грејачу мештани тог села, али и Великог Дреновца и Дашнице од 8 до 11 сати, а у Тешици мештани банковца од 11:15 до 14 часова.

У недељу 2. маја екипа за вакцинацију биће у Дражевцу од 8 до 10 сати, а у Доњем Крупцу ће моћи да се вакцинишу и мештани Белог Брега од 10:15 до 11:15. Од 12 до 13 сати екипа ће бити у Горњем Крупцу, од 13:30 до 14 сати у селу Преконози, а од 14:30 до 15:30 у Рсовцу.

Трећег маја екипа ће бити од 8 до 10 сати у Липовцу, од 10:30 до 12 сати пункт ће бити постављен у Пруговцу и ту ће моћи да се вацинишу мештани Црне Баре, а затим се селе у селу Станци и ту ће бити од 13 до 14 часова.

У уторак 4.маја, планирана је вакцинација у Катуну од 8 до 10 сати и мна том пункту се могу јавити и мештани Добрујевца. Од 10:30 до 12 сати екипа дома здравља ће бити у Врелу, од 13 до 14 у Алексиначком Бујмиру, а од 14:15 до 15: 30 у Глоговици.

Као што смо већ напоменули, одлуком руководства Дома здравља Алексинац, током празника неће бити прављена пауза у вакцинисању против КОВИД-19, већ ће се радити сваког дана, као и до сада. По налогу Института за јавно здравље Ниш, PCR тестирања се неће обављати у петак и недељу, док ће се антигенска тестирања на КОВИД-19 радити сваког дана као и до сада, осим недеље (којом се и иначе не ради).

Остале службе радиће само радним данима, не и данима празника, осим служби Хитне медицинске помоћи и Одељења кућног лечења. КОВИД амбуланта у Житковцу ради сваког дана, као и до сада.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =