Успешан европски деби

У Хераклиону, на Криту (Грчка), од 30. марта до 3. априла одржано је Европско првенство у џиу-џици за млађе категорије, на коме је наступило 609 такмичара из 25 држава Европе.

На овом надметању наступила је и репрезентација Србије у чијем саставу је била и такмичарка алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ. Ради се о Данијели Јоић, ученици осмог разреда Основне школе „Љупче Николић” у Алексинцу, која се такмичила у конкуренцији нада до 16 година, у категорији до 63 килограма.У дебију на европској сцени Данијела је победила такмичарку из Немачке, а потом изгубила од  представница Италије и Црне Горе. Оваквим билансом наша млада суграђанка у генералном пласману заузела је високо, пето место и показала да се налази у самом европском врху,што може да значи да њено време тек долази и да се на њу може озбиљно рачунати на наредним великим такмичењима.

Тренер НИФ-а Драган Трајковић био је спречен да путује у Грчку, па је са Данијелом на првенству био помоћни тренер алексиначког клуба Филип Трајковић.

Европско првенство организовала је Европска џиу-џицу федерација.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =