Ускоро пут Суботинац-Мозгово

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић је ових дана са својим сарадницима обишао неке од комуналних објеката чија је градња у току или се приводи крају. Како је објављено на званичној фејсбук страници општине, Радичевић и директор Основне школе „Аца Синадиновићˮ из Лоћике Драган Милошевић, обишли су ново дечје игралиште у дворишту одељења у Тешици.

Радове на изградњи игралишта, како наводи исти извор, изводила је фирма „Пресекˮ доо из Ниша са групом извођача, а средства су обезбеђена из буџета општине Алексинац, у износу од око четири милиона динара. Деца ће моћи да користе савремене справе за децу као што су љуљашке, пењалице, вртешке и бројне друге реквизите.

И то нису једини радови који су завршени или су у току, односно започети. У разговору за наш медиј први човек општине оценио је стање актуелних пројеката који се реализују.

‒ Полако се приводи грађевинска сезона крају и користимо ове лепе дане да завршимо оне послове које смо започели. Сви они редовни, које смо већ започели иду неком својом динамиком. Најспорије, чини ми се, иде уређење парка „Брђанка”. Сами радови су мало специфични и спори. Плашим се да ћемо само на том делу можда мало закаснити. Остали радови иду својим током ‒ казао је Радичевић.

Он је нагласио да треба завршити реконструкцију такозваног „Гробарског мостаˮ на Моравици, као и игралишта у Суботинцу, али је најавио и једну значајну инвестицију за мештане Мозгова и Брадарца. Ради се о реконструкцији дела пута Суботинац-Мозгово у дужини од 1 километра. Извођач је изабран и очекује се његово увођење на градилиште.

фото: Хаџи Миодраг Миладиновић

‒ Завршене су јавне набавке по оним предлозима који су усвојени на ребалансу буџета. То је пут Суботинац-Мозгово. У току је уређење моста на реци Моравици, игралишта у Суботинцу. Ситнице, које не износе много пара из буџета, али требало би их завршити ‒ потврдио нам је председник ова сазнања.

Шта ће се следеће године од инфраструктуре градити знаће се крајем године, јер је у току израда општинског буџета за 2023. годину.

Насловна фотографија: Хаџи Миодраг Миладиновић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + twelve =