Упркос најави медија: За сада чудотворна икона не долази у Епархију нишку

Икона Мајке Божије „Умекшање злих срца” из Русије, која се налази на територији Србије, неће посетити манастир Свети Роман у Ђунису, потврдили су из Епархије нишке. Верници неће имати прилику да се икони поклоне ни у осталим светињама на подручју ове епархије.

– Чудотворна икона Пресвете Богородице ‘Умекшање злих срца’ неће боравити на територији Епархије нишке – стоји у одговору послатом нашој редакцији из канцеларије епископа нишког. 

Велики број националних медија раније је пренео вест да ће чудотворна икона из Русије стићи и на југ Србије, тачније у манастир Преподобног Романа од 30. јануара до 1. фебруара, али се испоставило да је информација нетачна.

Богородичина икона која мироточи и крвоточи, по писању медија, у Србију је стигла у организацији Фондације „Свети Роман” из Москве.

Икона „Умекшање злих срца” мироточи већ 24 године и назива се „жива” јер на одређене догађаје у друштву реагује мироточењем или крвоточењем. Приказује Пресвету Богородицу без Богомладенца са седам стрела који боду њено срце, а сматра се да верници ако је дотакну не одлазе без благодатне помоћи и заступништва Мајке Божије. Икона се ретко налази у капели, у подмосковском селу Бачурино јер „путује” у свету и лечи страдале и немоћне.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =