Укусан ајвар, духовити називи екипа и повратак Радио Алексинца

Шесто окупљање алексиначких екипа, у среду 20. септембра, које су биле спремне да се у оквиру манифестације „Изађи ми на теглу” такмиче у припремању ајвара, изазвало је интересовање грађана. Није то био само такмичарски дан, већ и време доброг дружења и забаве. Садржаји који су се нудили током целог дана то потврђују. И сами учесници су томе допринели.

Називи екипа су указивали на то да није само дан у част његовог величанства ајвара, већ доброг дружења и скуп људи добре воље и племенитих намера. Већи део припремљеног ајвара дат је у хуманитарне сврхе. И не само то. Учесници су показали своју духовитост дајући имена својим екипама.

Као што смо објавили, победила је скупина „Еве ги па” из Алексинца, „Еве корманске цуре” су друге, а трећепласирана је екипа „Мозговке у акцији”. Признање за најштанд је припало екипи „Једва се збрасмо” из Алексинца, друге су „Видовданке” из Великог Дреновца, а теће место у овој категорији освојили су победници у спремању ајвара „Еве ги па”.

Остали учесници овог надметања су двоструке победнице општинског такмичења „Изађи ми на теглу” гредетинска екипа „Вредне домаћице”, затим два тима које су чинили углавном просветари из основних школа „Аца Синадиновић” из Лоћике и „Вожд Карађорђе” из Алексинца. Екипа из Лоћике је изабрала истоветан назив као и име школе, а из Алексинца назив „Вождовке”.

Ово такмичење, као и многа ранија, није могло да прође без „Супер жена” из Тешице, које су константне у свом раду и једно од најактивнијих удружења у нашој општини. Право освежење овогодишњег скупа је повратак екипе Радио Алексинца. За разлику од ранијих година када су слушатељке представљале ову медијску кућу, сада су екипу чинили медијски радници Милан Влајић, Ирена Димитријевић, Дијана Боројевић и Стефан Живковић.

 

Иако су многи сумњали у кулинарске вештине особа од пера и гласа, ипак је коначни производ разрешио дилему. Велики број посетилаца је баш хтео да проба радијски ајвар, а појединци су толико били задовољни да су предвиђали и неку награду. На овом штанду посетиоци су могли бесплатно да узму најновије бројеве месечника „Новости југа” и „Ал новине”.

Очито да трочлани жири у саставу Весна Живадиновић, стручни предавач у Биотехнолошкој школи „Шуматовац”, Иван Илић, кувар у Установи „Липовац” и Никола Митић из редова грађана није имао нимало лак задатак да одабере најбоље ајваре. Кажу нијансе су пресудиле.

Две првопласиране екипе иду на финално Десето републичко такмичење „Изађи ми на теглу”, а домаћину општинске смотре Установи „Липовац” остаје, осим задовољства због тока такмичења, и обавеза да следеће године опет окупи ајварџије.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =