Ублажене мере – ново радно време

Одлуке Владе Републике Србије о ублажавању мера у борби против ширења вируса корона омогућавају трговинским радњама да формирају ново радно време у складу са њиховим пословним интересима. Локалним самоуправама је стигла препорука да не доносе мере, када је у питању рад трговина и радњи, које су у супротности са одлукама републичке владе.

Максимално радно време ових објеката може да буде од понедељка до четвртка у периоду од 7 до 17 часова. У петак, за грађане старије од 65 година, од 4 ујутру до 7 сати, а од 8 до 17 сати трговине и радње могу да буду отворене за остале потрошаче.

Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица. Трговац може, у складу наведеним препорукама, самостално да одреди своје радно време у интервалу од 7 до 17 часова. Такође, мора се поштовати препорука да у објекту буде један потрошач на 10 квадратних метара, уз предузимање свих неопходних мера заштите.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 5 =