У „Вождуˮ ће се заиграти коло у оквиру „Заврзламе”

У алексиначкој Основној школи „Вожд Карађорђе” покренута је једна занимљива иницијатива за очување културног наслеђа и традиције која је намењена ученицима, али и њиховим родитељима. Наставници ове образовне установе, у сарадњи са Вождовим клубом родитеља, покренули су Клуб традиције и фолклора у оквиру кога ће средом од 16 часова и 30 минута једночасовно бити организоване радионице фолклора под називом „Заврзлама” за „Вождовцеˮ свих узраста.

У прогласу који је објављен поводом те акције из ове школе су поручили да су добродошли сви ђаци, њихови родитељи, баке и деке, сви они који воле „Вождˮ без обзира на узраст и фолклорашко предзнање. У тој објави поручено је да су осим добре воље и љубави према српској традицији, да би се коло заплело, потребне и чисте патике.

У фискултурној сали школе у горе наведеном термину полазнике чекају наставници: Драган Тодоровић, Саша Јовановић, Рада Зековић, Ана Маркишић, Драгана Димитријевић. Са њима биће и маме Вождових ђака: Јелена Миладиновић, Тања Илић и Весна Димитријевић.

Осим фолклора, у оквиру овог клуба радиће и неколико радионица које се баве традицијом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =