Izbori

У већини општина Нишавског округа ванредни локални избори

Грађани општине Алексинац у наредних четрдесетак предизборних дана више ће бити сконцентрисани на опредељивање за нову републичку власт у односну на општинску. У општини Алексинац неће бити ванредних локалних избора, већ ће се о поверењу претедената да упрвљају општинским пословима овдашњи гласачи изјашњавати у редовном термину, следеће године.

Осим у Алексинцу, у нашем окружењу градских и локалних избора неће бити у Нишу и Сврљигу. Док је у осталим нама блиским срединама већ почела кампања и предаја изборних листи.

Једна од општина у којој ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни 17. децембра, је нама суседна Сокобања. Тамошњи је Општински одбор Српске напредне странке, са својим коалицоним партнерима, прикупио потписе подршке изборној листи под називом „Александар Вучић − Сокобања не сме да стане”, коју су кандидати за одборнике у локалном парламенту предали јуче Општинској изборној комисији. И то је прва изборна листа која је за изборе заказане за 17. децембар предата у Сокобањи.

Локални избори за 17. децембар су заказани, поред осталих, и у општинама Ражањ, Мерошина, Гаџин Хан и Дољевац, као и у градовима Крушевац и Прокупље. У овом термину избори ће бити одржани у 12 градова и 53 општине. У Нишавском округу осим Алексинца, Града Ниша и Сврљига, остале локалне самоуправе имаће у децембру превремене изборе за општинске скупштине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 14 =