У управи УНС и један Алексинчанин

Скупштина Удружења новинара Србије (УНС) изабрала је јуче, након поновљеног гласања, 40 чланова Управног одбора тог удружења, пошто је у преподневном делу седнице прогласила резултате избора за председника УНС-а, Надзорни одбор и Суд части, стоји на званичном порталу овог удружења.

Како преноси портал Данас, Исак Вoргучић је у име Верификационе комисије саопштио да је право гласа на поновљеним изборима имало 599 чланова, колико је штампано и гласачких листића, а да је на поновљеним изборима гласало 143 њих. Међу 40 изабраних чланова, од 71 кандидата, је и медијски радник Радио Алексинца и портала „Ал пресс. рс” Милан Влајић који је добио 128 гласова.

 

У Управни одбор УНС-а изабрани су још и Горан Аврамовић, Миљан Витомировић, Будимир Ничић, Јован Симић, Душан Албијанић, Дарко Димитријевић, Предраг Рава, Слободан Радичевић, Анђелка Ћуп и Ивица Милосављевић.

Поред њих, у УО су изабрани и Јелена Спасић, Богдан Врањешевић, Драгослав Гогић, Соња Ивковић, Зоран Максимовић, Жикица Стевановић, Драган Стојановић, Гордана Ерор, Оливера Ковачевић, Обрад Ковић, Јасмина Пањик, Слободан Ћирић, Александар Грубеша, Драгана Деурић.

Чланови управе су и Петар Живковић, Љубенко Звиздић, Зорица Ђоковић, Вера Корпонаић, Оља Милошевић, Драган Тодоровић.

Њихове колеге у том телу УНС-а биће и Едиб Хонић, Дубравка Николић, Бранислава Џунова Стошић, Даринка Михајловић, Гвозден Здравић, Јованка Стефановић Станојевић, Бранко Жујовић, Предраг Васиљевић и Новица Савић.

На Скупштини удружења за новог председника изабран је новинар из Грачанице, Живојин Ракочевић.

Живојин Ракочевић (извор фотографије: Н1)

Ове године пријављен је знатно већи број кандидата за све органе Управе, а делегати којих је регистровано 599, бирали су између два кандидата за председника.

Кандидациона комисија УНС предложила је за кандидата досадашњег председника Владимира Радомировића, а на Изборној скупштини усвојен је предлог да Живојин Ракочевић, на основу жалби поднетих Скупштини, буде други кандидат.

Он је добио 263 гласа, досадашњи председник Владимир Радомировић 241, а пет гласова је било неважећих.

Гласало је 510 чланова од 599 колико је имало право гласа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 2 =