У току је XVI Фестивал меда

У току је XVI Фестивал меда који се поводом Младенаца одржава у главној алексиначкој улици до сутра 22. марта и ово је јединствена прилика да грађани набаве мед провереног квалитета директно од пчелара.

Ове године мед и своје производе од меда изложило је шест пчелара и то  Ранђеловић, Пољопривредно газдинство Димитријевић  из Доњег Крупца, Пчеларска кућа Николић Горан, пољопривредно газдинство Ристић из Житковца, Газдинство Ђорђевић и  Пчеларска фарма Стојановић.Осим њих свој продајни штанд има и један произвођач чајева.

На иницијативу Радио Алексинца Удружење „ДАРСˮ и Друштво пчелара Алексинац су установили Признање „Војислав Стојановићˮ које ће сутра бити додељено за најуређенији штанд на предстојећем Фестивалу меда. Војислав Стојановић је био познати пчелар  из Житковца који је добитник многобројних признања Друштва пчелара Алексинац, Регионалне асоцијације југоисточне Србије и СПОС-а.

Током Фестивала меда, а поводом Младенаца, чланице Удружења “Супер жене” из Тешице сутра ће се прикључити ово манифестацији и пролазницима у граду ће делити младенчиће.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =