У Тешици „Од игре до знањаˮ

Радници и ученици Основне школе „Аца Синадиновићˮ у Лоћики, заједно са бројним гостима, данас су обележили 19. мај – Дан школе.

Свечаност је одржана у осморазредном одељењу у Тешици и том приликом, уз пригодан програм, за добру сарадњу у току ове школске године извесном броју организација додељене су захвалнице, док ће награде и признања наставницима и ученицима бити уручене на посебној свечаности у другој половини јуна.

Школство у овом крају бележи дугу историју, па је тако прва школа у Тешици основана давне 1841. године, а од тада па до данас прошла је сва добра и недаће које су пратиле мештане овог села. То је могло да се види у кратком филму приказаном пре приредбе ученика у којој су наступили и чланови тамошњег Културно-уметничког друштва „Дејан Јовановић Дешаˮ. На крају данашњег обележавања дана школе, посетиоци су могли да виде и штандове које су припремиле чланице Удружења жена „Супер жене” из Тешице и чланови Ђачке задруге „Змајевац”.

Иначе, ова образовна установа тренутно броји 289 ученика који наставу похађају у 13 одељења. Осморазредна настава се одржава у четири одељења и то у Кулини, Лоћики, Тешици и Грејачу, док одељења до четвртог разреда раде у Дашници, Копривници, Малом Дреновцу, Чести, Шурићу, Врћеновици, Породину, Љуптену и Вукањи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + twenty =