У сусрет пролећу: Грејачани уређују насеље

Зима није успавала мештане варошице Грејач, па су и ове лепе зимске дане искористили да уреде своје комуналне објекте и добровољним радом уреде велики део свог насеља.

То нам је у достављеном допису редакцији саопштио председник МЗ Грејач Драган Јовановић. Он напомиње да су најпре прошле суботе организовали чишћење школског дворишта и тракторским приколицама извезли стари цреп који је пре неколико година скинут са крова школских зграда. Друга екипа, како нас обавештава Јовановић, радила је на сечи дрвећа и грана поред ограде основне школе и на крају је офарбана бетонска ограда школе.

Са шљункаре у Грејачу превезен је у неколико приколица крупан шљунак којим је насипан локални прилазни пут до насељског гробља у дужини од 200 метара и исти је поравнат. Тако је био завршен суботњи дан.

Већ у недељу Грејачани су опет акцијашки уређивали део пута у улици Светог Саве и том приликом очистили бетонски канал поред пута у дужини од 100 метара и посекли дрвеће и гране поред сеоског пута. То су активности протеклог викенда мештана Грејача о којима нас је обавестио председник села.

Он је најавио и нове акције. Ове недеље ради се на уређењу центра Грејача.  Окречена је доња фасада Дома културе и уређене просторије  Савета Месне заједнице и пензионерске организације. На спрату се уређује омладински клуб и спортска сала са теретаном.

Млади су започели спортске припреме за овогодишње Олимпијске сеоске игре, обавештава нас о овим активностима у свом селу активиста и наш верни читалац Драган Јовановић.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =