У Суботинцу уређен водоток и реновирано игралиште

Суботинац је једно од села које је било укључено у Пројекат „Моба за дијалог” које је спроводило Друштво за развој креативности из Алексинца, а уз подршку Београдске отворене школе и Европске уније.

Кроз поменути пројекат препознате су потребе становника Суботинца, које је локална власт сагледала и као резултат уређен је водоток и реновирано је игралиште за мале спортове. Да је то била добра буџетска инвестиција показале су недавне поплаве које су захваљујући уређењу водотока заобишле Суботинац.

О тим активностима детаљније је на завршном скупу „Моба за дијалог” говорила Гордана Миловановић, начелница Општинске канцеларије за локални економски развој.

− Уређен је водоток, то јест поток Света Марија од улива у реку Моравицу и узводно у дужини од 1430 метара. Радови су завршени марта 2023. године и њихова укупна вредност  је 2.323.000 динара са ПДВ-ом. Ова средства су издвојена из буџета локалне самоуправе и могу да кажем да су ови радови, урађени у марту 2023. дали позитивне резултате, јер у овим поплавним таласима који су се јавили у јуну месецу део Суботинца који је могао да буде поплављен није. Јер су уређењем овог водотока урађени радови који у ствари онемогућавају поплаве. Отворен је протицајни профил до улива у реку Моравицу, тако да је Суботинац био заштићен у овом периоду појаве поплава – упознала је присутне Миловановић.

У Суботинцу је, такође средствима из буџета локалне самоуправе, реновиран мултифункционални терен.

− За рукомет и кошарку су обезбеђени терени и постављен је урбани мобилијар око њих. Укупна вредност радова је 3.477.000 динара са ПДВ-ом и радови су завршени 14. јула − појаснила је Миловановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 5 =