У рингу 30 боксера, Јонић бранио боје Рудара

У Дому рудара на Алексиначком Руднику данас је одржано редовно коло Лиге Боксерског савеза југоисточне Србије.

Рукавице је укрстило 30 боксера у мушкој конкуренцији, у узрасту пионира, кадета, јуниора и омладинаца, из десет клубова, а то су: Рудар из Алексинца, Витез и Наисус из Ниша, Топличанин и Топлица из Прокупља, Пирот и Тигрови из Пирота, Српска част из Врања, Србија из Сурдулице и КШ 037 из Крушевца. Љубитељи бокса могли су да гледају четири борбе и 11 спаринг мечева.

Боје домаћина такмичења, Боксерског клуба Рудар из Алексинца, бранио је Петар Јонић, који је у категорији омладинаца (2005./06.) до 57 килограма спаринговао са Миланом Симићем из Боксерског клуба Витез из Ниша. Јонић је показао да је талентован за бављење племенитом вештином и да би, да није реч о спарингу, вероватно победио. Требало је да наступи још један боксер и једна боксерка Рудара, међутим нису могли да буду упарени јер нису имали одговарајуће противнике.

Сала Дома рудара, Ал. Рудник. Гледалаца: око 150. Судије: Милорад Милетић (Крагујевац), Новица Николић (Алексинац), Миодраг Вучковић (Бор). Лекар: др Здравко Хабе. Супервизор: Предраг Стојановић.

Резултати: пионири (2011./12.) до 45 кг: Данило Мандрешевић (Српска част, Врање) – Огњен Станковић (Витез, Ниш) 0:2, Кадети (2009./10.): Стефан Димитров (Србија, Сурдулица) – Теодор Јосијевић (КШ 037, Крушевац) 0:2, кадети до 50 кг: Лазар Лазић (КШ 037) – Давид Манић (Пирот, Пирот) 2:1, јуниори (2007./ 08.) до 60 кг: Андрија Вукадиновић (КШ 037) – Лазар Мандрешевић (Српска част) 2:1.


Фотографије Оливера Стефановића:


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − fourteen =