У ражањском Дому здравља нова возила одушевила запослене и пацијенте

Пацијенти са подручја општине Ражањ захваљујући Министарству здравља Републике Србије и локалној самоуправи у наредном периоду имаће бољу здравствену заштиту када је у питању рад хитне помоћи и транспорт грађана на дијализу. У оквиру Пројекта „Хитан одговор Републике Србије на Ковид-19ˮ ражањском Дому здравља испоручено је ново санитетско возило са веома квалитетном медицинском опремом.

Општина Ражањ је из буџета издвојила средства за набавку стандардизованог комби возила којим ће се из Ражња и других места у овој општини превозити пацијенти, бубрежни болесници на дијализу.

Окупљени радници Дома здравља “Др Милорад Михајловић” у Ражњу нису крили задовољство што ће им на располагању бити нова возила са добром опремом која ће им олакшати рад и унапредити пружање здравствених услуга. Презентацију медијима новог санитета испратили су аплаузом. Такав однос је разумљив, ако се узму у обзир подаци о старости возног парка које је изнео први човек установе.

‒ Скоро су сва возила прешла преко пола милиона километара. Набавком овог возила, комлпетно опремљеног, дат је изузетно значајан допринос унапређењу капацитета Дома здравља са аспекта возног парка, а на општу добробит пацијената и целокупне локалне заједнице ‒ каже Ненад Станковић, директор овог дома здравља уз захвалност Министарству здравља што је препознало њихове потребе.

 

Да се ради о неопходном возилу које подиже стандард рада и услуга потврдила нам је и лекарка др Јелена Вучић.

‒ Ово возило је од великог значаја, обзиром да је ново и да је опрема адекватнија и већег обима него у претходним санитетским возилима. Савременија опрема је од значаја за целокупно збрињавање пацијената, безбеднија, лакша за управљање, руковођење. Целокупни поступак скраћује и пружа могућност да се реагује једноставније и брже, што свакако значи у раду и таквим ситуацијама ‒ истиче наша саговорница.

Представници медија запазили су још једно комби возило на паркингу које је привукло њихову пажњу. Почетком године стигла је донација од општине Ражањ вредна преко 3,3 милиона динара. Ради се транспортном возилу, које је заменило дотрајалог претходника који је неудобно превозио и тако остељиве пацијенте као што су они чији живот зависи од дијализе.

‒ Годинама Дом здравља Ражањ превози пацијенте на хемо дијализу са возилом које је прешло и преко 700 хиљада километара. Препознајући то као проблем локална самоуправа је крајем децембра месеца прошле године обезбедила финансијска средства за набавку комби возила за превоз пацијената на хемо дијализу. Набавком овог возила, такође, су значајно унапређени капацитети Дома здравља у погледу опреме, односно у погледу безбедности, пре свега када је у питању транспорт пацијената, дијализе, њихових пратиоца и запослених у Дому здравља – каже директор Станковић.

По оном што се могло видети на терену очито да институције државе Србије, на примеру ражањске средине, чине напоре на унапређењу здравствених услуга. То се, како каже наш саговорник, види и на лицима задовољних пацијената.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + twelve =